Artikeln innehåller annonslänkar till Cool Company Skandinavien AB

Cool Company är en av de större företagen för egenanställda som finns att tillgå i Sverige. Detta egenanställningsföretaget har varit etablerat längre än de flesta på marknaden och har överlag mycket goda omdömen från dess över 70 000 användare. 

Så vill du kunna fakturera utan företag är Cool Company ett företag du bör kolla in närmare!

Skicka faktura som privatperson

Genom Cool Company kan du enkelt fakturera företag och privatpersoner utan att du själv behöver ha ett företag. Du skapar snabbt ett konto med ditt Bank ID och är igång med att kunna fakturera på ett par minuter om så skulle önskas. 

Cool Company tar hand om allt

Det enda du behöver göra är att utföra ditt uppdrag och därefter fakturera. Sedan tar Cool Company hand om allt rörande betalningar, skatter, moms, avgifter, administration och utbetalning av din lön. Du kan luta dig tillbaka och låta dem sköta det tråkiga åt dig.

Vad kostar det?

Hos Cool Company betalar du inget för att bli medlem, utan i stället betalar du en fastslagen procentandel (5,98%) på varje faktura som du skickar. Så skickar du en faktura på 10 000 SEK så tar Cool Company en avgift på 598 SEK. 

Vad ingår i avgiften på 5,98%

För avgiften du betalar ingår att Cool Company tar hand om allting från det att du skickar din faktura.

  • Cool Company ser till att fakturan betalas in
  • Skickar påminnelser om nödvändigt
  • Överlämnar till inkasso om nödvändigt
  • Inbetalning av sociala avgifter
  • Inbetalning av kommunala skatter 
  • Inbetalning av moms
  • Inbetalning av tjänstepension
  • Utbetalning av löner till ditt konto
  • Försäkringsskydd
  • Service och support

Genom Cool Company får du en fullservicebyrå som sköter all administration så att du i lugnt och ro kan arbeta och därefter fakturera för att få ut lön, utan att behöva sköta administration likt en företagare.

Hur fungerar ett egenanställningsföretag?

Ett egenanställningsföretag är en typ av företag där en person kan driva sin egen verksamhet som anställd hos egenanställningsbolaget, istället för att starta ett eget företag. Detta kan vara ett bra alternativ för personer som vill arbeta som frilansare eller konsulter utan att behöva hantera de administrativa och juridiska uppgifterna som är förknippade med att driva ett eget företag.

I ett egenanställningsföretag tar egenanställningsbolaget på sig det mesta av det administrativa arbetet, som fakturering, bokföring, skattehantering och liknande, medan den anställde personen fokuserar på att utföra sitt arbete och leverera resultat till kunder.

Egenanställningsbolaget tar också en avgift för sina tjänster, vilket kan variera beroende på vilken verksamhet det är och vilken typ av tjänster som erbjuds.