Du känner säkert igen känslan. Du sitter framför datorn, redo att kasta dig in i arbetsdagens uppgifter. Du har en deadline, och varje minut är dyrbar. Men hemmet är inte alltid den lugna tillflyktsort man hoppas på, särskilt inte när du har barn som springer omkring. Ångesten börjar byggas upp: Hur ska jag kunna jobba med detta kaos omkring mig? Du är inte ensam, jag har varit där och känt det. Men oroa dig inte, det finns lösningar. Här är tre tips för att skapa lite andrum i ditt hemmakontor, och ge dig det fokus du behöver.

1: Såpbubblor

Visst är det något magiskt med såpbubblor? Hur de svävar iväg, skimrande i ljuset, de fångar barns fascination oavsett ålder. Om det är vinter, eller om regnet strilar ner, varför inte flytta in leken till badrummet? Och istället för att köpa färdiga såpbubblor, kan du prova på att göra dina egna, då kan du göra dem extra sega och roliga. Här hittar du ett enkelt recept för att göra egna såpbubblor.

2: Rita på kartonger!

Innan du kastar den där stora kartongen från den nya dammsugaren eller gamla tv:n, stanna upp en sekund. En kartong kan vara en skatt för ett barn. Ta fram den, ge dem en sax (om de är tillräckligt gamla) och några färgpennor. Du kommer bli förvånad över hur länge de kan vara upptagna med denna enkla lek. Det är som att de plötsligt får en blank canvas där de kan släppa loss sin kreativitet.

3: Bygga koja

När var den sista gången du byggde en koja? Det finns något fundamentalt lockande med att bygga sin egen lilla gömställe. Och nej, vi snackar inte bara om några kuddar upplagda mot soffan. Ta fram madrasserna, köksstolarna, filtar och lakan. Låt barnen bygga sitt drömfort. Ja, det kommer definitivt att bli lite rörigt, men glädjen och tystnaden som kommer med det? Oersättlig. Men, kom ihåg: efter leken blir det städning, och du kommer få göra det mesta.

Sammanfattning och avslutande ord

Hemmet kan vara en utmaning när det gäller att hitta arbetsro, särskilt med barn. Men med lite kreativitet och några enkla redskap kan du skapa en underhållande miljö för dina barn och samtidigt få den lugna stund du behöver för att fokusera på ditt arbete. Och kanske, bara kanske, kommer du att känna den där lilla gnistan av glädje när du ser dina barn upptäcka de små magiska stunderna i livet.