Många som arbetar som frilansare driver sin verksamhet genom en egen firma antingen med bara en f-skattsedel eller som ett litet småföretag med bara sig själv anställd i firman. Och som vi alla vet är i dag mobilen ett vanligt arbetsredskap för många som arbetar som frilansare. Detta gör att många har nytta av att inneha rätt typ av abonnemang till mobilen som gör att man kan använda den till fullo i sitt arbete. Har du dessutom ett arbete där du ofta är på resande fot eller rör dig ute blir detta av extra vikt.

Företagsabonnemang

Just företagsabonnemang brukar vara aningen annorlunda utformade vad gäller prissättning och villkor jämfört med abonnemang för privatpersoner. Förut kunde dock priserna skilja sig avsevärt mellan privata abonnemang och företagsabonnemang, något som dock håller på att suddas ut eftersom nya aktörer på marknaden har kommit att kunna pressa priserna som de stora aktörerna tidigare hållit. Det finns idag abonnemang just för småföretagare som är riktigt bra och stabila som har allt vad ett litet företag kan behöva gällande telefoni och surf.

Surf är kanske viktigast

För de allra flesta är i dagens läge surfen viktigast vad gäller viket typ av abonnemang man vill ha. Många gånger är fri surf att föredra så att man inte står där och surfen är slut då man som mest behöver den. Med fri surf och fria mängder data behöver du aldrig oroa dig för att din surf ska ta slut. Detta kan vara av mycket stor vikt om man ständigt behöver kunna vara online. Det finns flera typer av mobilabonnemang för småföretagare som erbjuder fri surf där du även har fria samtal och sms som ingår.

Fria samtal och sms

I dag erbjuder de alla flesta aktörer fria samtal och sms i sina abonnemang, det man betalar för är egentligen bara surfmängden och dataanvändningen. Det du därav bör göra innan du skaffar ett abonnemang är helt enkelt att jämföra olika abonnemangstyper på någon form av jämförelsesajt och ungefärligen uppskatta hur mycket surf du faktiskt är i behov av. Många gånger kanske det inte krävs så mycket surf om man endast nyttjar telefonen till att maila. 

Om du dock behöver använda telefonen till att lägga ut media, redigera sajter eller se på olika typer av media, så kommer det att krävas betydligt mera surf.